Opzet NK'16

De afgelopen drie jaar was de belangstelling voor een plaats op de finale van het Nederlands FootGolf Kampioenschap zo groot, dat we met regionale voorronden zijn gaan werken.hebben we voor het eerst gewerkt met voorronden voor het Nederlands Kampioenschap. Het aantal startplekken is verdeeld over deze voorronden, waardoor op elke voorronde tenminste 3 startplaatsen voor de finale te verdienen zijn.

De voorronden

Verdeeld over het land zijn vijftien toernooien gepland, zoveel mogelijk over het land verspreid. Op deze manier krijgt iedereen de kans om dicht bij huis te spelen en/of om meerdere voorronden te spelen. Je mag namelijk aan zoveel toernooien meedoen als je zelf wilt. Dus als je je niet weet te plaatsen op het eerste toernooi, kun je je gewoon voor het volgende toernooi inschrijven. Ook als je je op het eerste toernooi al kwalificeert, ben je op de volgende toernooien van harte welkom.

 


De kwalificatie

Er is maar een beperkt aantal finaleplaatsen beschikbaar, er zal dus hard gestreden moeten worden om ook daadwerkelijk op de finale te mogen acteren. De beschikbare tickets worden als volgt verdeeld: 

Aantal finaleplekken   Voor wie?
18 (ex) Profvoetballers 
03 Top3 toernooi Almkerk
03 Top3 toernooi Amersfoort
Ronald Habraken, Sander van Andel, Sven Graas
03 Top3 toernooi Amsterdam
Jan-Willem Baas, Eric Jan Hoogenboom, Glenn Mostaard
03 Top3 toernooi Assen
Norbert de Kort, Collin Green, Germon Stoffer
03 Top3 toernooi Benthuizen
Michael Wilkes, Herman van Eekeres, Björn Bulk
03 Top3 toernooi Gouda
Matthieu Bruinsma, Pieter van der Vlugt, Martijn van der Zwet
03 Top3 toernooi Haaksbergen
John Dekker, Valentijn Oostburg, Daniel Smit
03 Top3 toernooi Harderwijk
Geannuleerd
03 Top3 toernooi Nieuwerkerk aan de IJssel
Dave Munnik, Neville van Eekeres, Jan Dekker
03 Top3 toernooi Rotterdam
03 Top3 toernooi Spaarnwoude
Simon Wetzel, Herman van de Keuken, Tijmen Alberts
03 Top3 toernooi Tilburg
Andrew Dillissen, Johnny Melten, Thijs van Rookhuizen
03 Top3 toernooi Wijchen
03 Top3 toernooi Winkel
Dave Hollanders, Bjorn Blok, Patrick Witkamp
03 Top3 toernooi Zwolle
Guido Voorendt, Danny Mostaard, Nick van der Linden
03 Top3 International Capital Cup (Spaarnwoude)
Klaas Wijers, Tom Voost, Wesley van den Broek, Matthijs Voost
05 De beste 5 niet-gekwalificeerde spelers op speciale NK-ranking
03 Nederlands Vrouwen Kampioenen 2015+2016
01 Nederlands Kampioen 2013 (Rudi Zaal)
01 Nederlands Kampioen 2014 (Jim Kuipers)
01 Nederlands Kampioen 2015 (Sam van Bracht)
03 Top 3 business event vrijdag 2 september Assen
03 Top 3 business event vrijdag 3 september Assen


De finale

Op 04 september 2016 zal duidelijk zijn wie de opvolger van Sam van Bracht is. Zal het een profvoetballer zijn, of weet voor de zesde keer op rij een amateur te winnen? We gaan het zien. Nederlands Kampioen wordt je echter niet zo maar. Op de finaledag staan namelijk ruim 72 spelers klaar om die titel op te pakken. En de winnaar is pas bekend na 21 (18+3) holes FootGolf. Het is dus zaak je concentratie lang vast te houden. 

De finale zal worden gespeeld op de Drentsche Golf & Country Club, in Zijerveen (Assen). Voorafgaand aan dit toernooi zal niet gespeeld worden op de negen van de achttien holes, zodat iedereen evenveel kans heeft om deze finale te winnen. 

@daphnekoster We zouden het erg leuk vinden als je een x mee zou willen doen. We horen graag of je interesse hebt info@footgolfholland.com
8 months ago
@daphnekoster Op 6 mei vindt een FootGolf toernooi plaats in Amsterdam. We willen je graag in onze sport introduceren. Er zijn meer profs.
8 months ago
Morgen is er een FootGolf toernooi in #krimpenaandelek. Er zijn nog een paar plekken, starten om 15u. Wie doet mee?… https://t.co/Ay9brJtFXj
8 months ago
Er is nog plek voor drie teams op het NK Ambtenaren FootGolf. Welke gezellige en sportieve collega's durven dit aan… https://t.co/xVa6n0bR4a
8 months ago
@Johnheitinga We organiseren op 6 mei een FootGolf toernooi in Amsterdam. Meer profs doen mee. Doe je mee? info@footgolfholland.com
8 months ago