NK FootGolf 2018

Het Nederlands Kampioenschap is ieder jaar opnieuw één van de - zo niet dé - belangrijkste toernooien op de Nederlandse kalender. Vorig jaar is het NK voor de eerste keer over twee dagen gespeeld, waardoor uiteindelijk de meest constante speler de titel Nederlands Kampioen op zijn naam mocht zetten. Daar gaan we dit jaar ook weer op voortborduren, al zal het traject naar het NK wel iets anders zijn dan de meesten van afgelopen jaren gewend zijn. Daarnaast hebben we de intentie om het NK 2018 iets anders in te richten, namelijk door er een combinatie met een internationaal toernooi van te maken. Onderstaand de manier waarop het NK moet gaan plaatsvinden:

Op alle FGH500 en FGH1000 toernooien worden tijdens de ZomerTour per toernooi drie NK tickets vergeven aan de beste drie spelers die nog geen ticket op een eerder toernooi hebben bemachtigd.
Op basis hiervan plaatsen 33 spelers zich voor de NK Finale. Deze wordt aangevuld met de Nederlands Kampioenen van 2015, 2016 en 2017. Hiermee komt het deelnemers aantal op 36. De Nederlandse ranking zal de reservelijst voor de NK Finale verzorgen, waarbij de eerste nog niet gekwalificeerde op de Nederlandse ranking de eerste reserve zal zijn. 
 
De NK Finale zal in het weekend van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 02 september worden gespeeld. 
Om de NK Finale makkelijker te kunnen bekostigen, zal onze NK Finale worden gecombineerd met een internationaal toernooi.
- Afhankelijk van de status van The Capital Cup, zal dat een WT500 of WT250 worden. 
- Het deelnemers aantal voor de WT250/WT500 zal maximaal 90 deelnemers zijn. Hiervan zijn er 36 al gekwalificeerd voor het hele weekend, waardoor er dus maar voor 54 extra deelnemers plek is.
- Alle deelnemers aan de ZomerTour spelen de eerste dag van de NK Finale als laatste ronde van de ZomerTour. De eerste dag zal op starttijden starten, wel afhankelijk van het totale aantal deelnemers aan het WT250/WT500.
- De deelnemers met een NK ticket spelen beide dagen.
- De trainingsdag is optioneel en kost €20,-.
- De deelnemers aan het WT250/WT500 toernooi spelen beide dagen inclusief de trainingsdag van vrijdag.
- Nederlanders die zich niet plaatsen voor beide dagen, maar wel mee willen doen aan het WT250/WT500 toernooi betalen €75,-.
- Het NK wordt op een nog nader te bepalen baan gespeeld. Liefst waar nog niet eerder FootGolf is gespeeld.
@daphnekoster We zouden het erg leuk vinden als je een x mee zou willen doen. We horen graag of je interesse hebt info@footgolfholland.com
12 months ago
@daphnekoster Op 6 mei vindt een FootGolf toernooi plaats in Amsterdam. We willen je graag in onze sport introduceren. Er zijn meer profs.
12 months ago
Morgen is er een FootGolf toernooi in #krimpenaandelek. Er zijn nog een paar plekken, starten om 15u. Wie doet mee?… https://t.co/Ay9brJtFXj
12 months ago
Er is nog plek voor drie teams op het NK Ambtenaren FootGolf. Welke gezellige en sportieve collega's durven dit aan… https://t.co/xVa6n0bR4a
12 months ago
@Johnheitinga We organiseren op 6 mei een FootGolf toernooi in Amsterdam. Meer profs doen mee. Doe je mee? info@footgolfholland.com
12 months ago