WK Footgolf 2018

FIFG World Cup 2018: Marrakech

Zoals bij de meeste spelers bekend, vindt in december het WK Footgolf plaats in Marokko, en uiteraard gaan wij er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met Nederland: zowel individueel als in het landenklassement. Elk land heeft een aantal startbewijzen toegewezen gekregen van de FIFG en dit kan in de komende maanden nog oplopen. In de komende maanden zal de selectie van het Nederlands Footgolf Team duidelijk worden, nadat het volgende kwalificatietraject is doorlopen:

Op dit moment zijn er 19 WK tickets te verdelen, waarvan er 13 via de Zomertour te bemachten zijn. Dit aantal is dan ook leidend en eventuele extra tickets worden buiten de Zomertour om vergeven.

De samenstelling is als volgt:

 • 2 WK tickets voor de WK damesklassement (via Zomertour)
  • Deze twee tickets worden vergeven aan de twee dames met de hoogste notering op de FGH Zomertour Ranking 2018.
 • 2 WK tickets voor de senior (45+) categorie (via Zomertour)
  • Deze twee tickets worden vergeven aan de twee seniors (45 jaar en ouder) met de hoogste notering op de FGH Zomertour Ranking 2018.
 • 9 reguliere WK tickets (via Zomertour)
  • De 9 reguliere WK tickets voor de Zomertour worden verdeeld over de beste 9 spelers uit de A-categorie op de FGH Zomertour Ranking 2018. De beste 9 spelers plaatsen zich direct voor het WK.
  • Mochten er bij deze 9 spelers senior spelers zitten, dan hebben zij de keuze om het 45+ seniorticket te verzilveren en op het WK uit te komen in de seniorcategorie. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, schuift of schuiven de vrijgekomen reguliere ticket(s) door naar de volgende beste A-categorie speler op de FGH Zomertour Ranking 2018.
 • 3 WK tickets via de Nationale Ranglijst (OnsWeb Ranking)
  • Er zijn 3 tickets te vergeven via de Nationale Ranglijst (OnsWeb). Deze tickets zullen gaan naar de beste spelers op de Nationale Ranglijst die zich níet via de ZomerTour hebben geplaatst voor het WK. Wanneer de beste spelers op de Nationale Ranking zich al via de Zomertour hebben geplaatst, dan schuiven ook deze WK tickets door naar de eerst volgende niet gekwalificeerde speler op de Nationale Ranglijst. Belangrijk: pas vanaf het moment dat een speler het lidmaatschap van Footgolf Holland heeft afgenomen, worden zijn/haar resultaten meegenomen op de Nationale Ranglijst.
  • De stand op de de Nationale Ranglijst (OnsWeb) op 2 september (na verwerking van Dutch Open) is leidend en bindend.
 • 1 ticket voor de president van de footgolfbond
  • De FIFG heeft besloten dat elke ‘president’ van elke nationale footgolfbond mag deelnemen aan het NK. Michael Wilkes is de huidig voorzitter/president van Footgolf Holland, en zodanig bij de FIFG bekend. Hij krijgt dan ook dit WK ticket.
  • Michael Wilkes zal meespelen met de FGH Zomertour 2018, maar hier niet meedingen om een WK ticket. Mocht hij bij de top 9 van de FGH Zomertour Ranking 2018 eindigen, dan zal het ticket doorschuiven naar de volgende niet gekwalificeerde speler op de FGH Zomertour Ranking 2018.
 • 2 WK tickets via ‘Wild Cards’
  • Er zijn ook 2 wildcards beschikbaar. De keuze om 2 wildcards achter de hand te houden is gemaakt met de volgende reden: wanneer een topspeler uit de huidige top 10 van Nederland (Nationale Ranking van 24 maart 2018) geblesseerd raakt voor een langere periode of wegens andere omstandigheden het kwalificatietraject voor een WK ticket mist, heeft hij mits hij aantoonbaar fit genoeg is in september de kans om via een wildcard alsnog deel te nemen en de Nationale selectie te versterken. De bondscoach zal hier uitsluitsel over moeten geven en zijn keuze moeten verantwoorden.
  • Is er géén sprake van bovenstaande, dan worden deze WK wild card tickets vergeven aan de volgende nog niet gekwalificeerde speler op de Nationale Ranglijst.
  • De stand op de de Nationale Ranglijst (OnsWeb) op 2 september (na verwerking van Dutch Open) is leidend en bindend.

Er is een kans dat Nederland nog meer spelers mag afvaardigen voor het WK. In september zal de FIFG op basis van de FIFG World Tour Ranking en het aantal afgenomen FIFG licenties per land bepalen of er extra WK tickets beschikbaar worden gesteld. Indien dit het geval is, worden deze tickets vergeven op de Nationale Ranking. De stand op de de Nationale Ranglijst (OnsWeb) op 2 september (na verwerking van Dutch Open) is leidend en bindend. Er zal tevens een reservelijst worden opgesteld van spelers die kunnen invallen wanneer ná verdeling van alle tickets een gekwalificeerde speler onverhoopt geen deel kan nemen aan het WK.

In de komende maanden zal door Footgolf Holland een bondscoach worden aangesteld. Met deze bondscoach worden nadere afspraken gemaakt over zijn rol, de doelstellingen voor Team NL en verdere samenstelling van de technische staf en WK organisatie. We zijn momenteel druk bezig om een goed selectietraject te bepalen voor de keuze van een bondscoach. Hierover later meer.

@daphnekoster We zouden het erg leuk vinden als je een x mee zou willen doen. We horen graag of je interesse hebt info@footgolfholland.com
2 years ago
@daphnekoster Op 6 mei vindt een FootGolf toernooi plaats in Amsterdam. We willen je graag in onze sport introduceren. Er zijn meer profs.
2 years ago
Morgen is er een FootGolf toernooi in #krimpenaandelek. Er zijn nog een paar plekken, starten om 15u. Wie doet mee?… https://t.co/Ay9brJtFXj
2 years ago
Er is nog plek voor drie teams op het NK Ambtenaren FootGolf. Welke gezellige en sportieve collega's durven dit aan… https://t.co/xVa6n0bR4a
2 years ago
@Johnheitinga We organiseren op 6 mei een FootGolf toernooi in Amsterdam. Meer profs doen mee. Doe je mee? info@footgolfholland.com
2 years ago